Mexická rajčatová polévka

Seznam surovin

Na polévku:

K podávání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kuřecí prsa bez kůže dejte do osolené vroucí vody a nechte vařit. Tortilly nakrájejte na proužky asi centimetr silné, ve středně velké pánvi rozpalte asi centimetrovou vrstvu oleje a po částech osmažte tortillové proužky. Přebytečného oleje je zbavte na papírové utěrce. Vařená kuřecí prsa nechte vychladnout.

2. Rajčata a cibuli nakrájejte na čtvrtiny a spolu s česnekem, pepřem a otrhanými lístky tymiánu rozmixujte dohladka. Ve středně velkém hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přilijte rajčatovou směs a nechte ji na mírném ohni za stálého míchání zhruba 10 minut probublávat. Poté ke zredukované rajčatové směsi přilijete kuřecí vývar, 15 minut provařte a dochuťte solí.

3. Těsně před podáváním nakrájejte avokádo na plátky. Do polévkových misek rozdělte kuřecí maso natrhané na kousky, osmažené tortillové proužky, plátky avokáda a posypte chilli vločkami chipotle. Vše zalijte horkou rajčatovou polévkou a posypte nasekaným koriandrem. Podávejte s nakrájenou limetkou, kterou si už každý stolovník dochutí polévku sám.

Poznámka k receptu

Je pikantní a plná chutí, nezahřeje vás, ale rovnou rozpálí!

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde