Thajská dýňová polévka s citrónovou trávou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mrkev, cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme nahrubo. Dýni i se slupkou rozpůlíme a odstraníme semínka a rozkrájíme na menší kusy.
V hrnci na rozpáleném oleji opékáme nahrubo nakrájený česnek, zázvor, cibuli a horní část citrónové trávy, kterou nasekáme nadrobno. Vše opékáme zhruba 3 minuty a poté přidáme lžíci třtinové cukru a opékáme další 2 minuty. Přidáme všechnu pokrájenou zeleninu a opékáme dalších 5 minut. Zalijeme kokosovým mlékem a počkáme, dokud se mléko nerozpustí a nespojí. Dolijeme zeleninovým vývarem nebo vodou, aby byla zelenina zcela ponořená. Stáhneme na střední plamen a vaříme zeleninu doměkka. Až je zelenina měkká, vše rozmixujeme dohladka. Dochutíme nastrouhanou kůrou z půlky limetky, šťávou z 1 limetky, rybí omáčkou, osolíme, opepříme a ještě necháme 3 minuty povařit na mírném ohni. Hotovou naservírovanou polévku ozdobíme koriandrem a jarní cibulkou nasekanou nahrubo a chilli papričkami nakrájené na tenké kolečka a vše zasypeme hrstí dýňových semínek, které jsme si opražily na pánvi.

Poznámka k receptu

Tip: Místo klasického rostlinného oleje můžete použít sezamový olej pro výraznější chuť a vůni polévky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...