Rybí polévka s rybími knedlíčky

Seznam surovin

Polévka:

Knedlíčky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Ke kapřím hlavám přidejte oloupanou cibuli v celku, celý pepř a nové koření a zakryté zvolna vařte asi 20 minut. Kořenovou zeleninu nakrájejte na jemné nudličky a osmažte je na másle. Až začne zelenina hezky vonět, přidejte jemně pokrájenou druhou cibuli. Znovu osmažte, zaprašte hladkou moukou
a přes cedník zalijte vývarem z kapřích hlav. Prošlehejte metličkou a provařte asi 10 minut.

2. Na knedlíčky pomelte syrové rybí maso a přidejte na kostičky nakrájené a mlékem zvlhčené pečivo, najemno nasekanou a na másle zpěněnou petrželku a vejce, osolte a ochuťte muškátovým oříškem.
Dobře promíchejte a podle potřeby zahustěte strouhankou. Tvarujte malé knedlíčky. Vkládejte je do vroucí polévky a zakryté pozvolna asi 3 minuty vařte.

3. Polévku můžete zjemnit smetanou, ale už ji dál nevařte. Dochuťte a na talíři ji posypte petrželkou.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...