Mrkvová polévka s kokosovým mlékem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, mrkev na kousky. V hrnci rozpalte olej, orestujte na něm nejprve cibuli a česnek a pak přidejte i mrkev a kari pastu. Chvilku je opékejte a pak přilijte vývar a kokosové mléko. Přiveďte k varu, vmíchejte arašídové máslo, osolte a vařte, dokud mrkev nezměkne, mělo by to trvat asi 15–20 minut. Nakonec polévku rozmixujte dohladka a podávejte ozdobenou čerstvým koriandrem a nasekanými arašídy.

Poznámka k receptu

Vhodnými doplňky můžete úplně změnit vyznění jídla. Stačí část vývaru nahradit kokosovým mlékem a vmíchat trochu arašídového másla a obyčejná polévka získá asijský šmrnc. Kari pastu dávkujte podle chuti a druhu, který použijete. Některé jsou jen jemně pikantní, jiné pálí jako čert.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...