MASOPUSTNÍ CIBULAČKA

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Uzené dejte do hrnce, přidejte na větší kusy nakrájené 2 mrkve, ½ celeru a 1 petržel, dále bobkový list, nové koření, pepř a zalijte vodou. Přiveďte k varu, pak plamen stáhněte a maso uvařte doměkka. Pak ho vyjměte, vývar přeceďte a použijte na základ polévky. Zeleninu a koření vyhoďte.

2. Zbylou mrkev a petržel nakrájejte na kolečka, celer na kostičky a krátce opečte na troše másla. Vyjměte a odložte stranou. Cibuli nakrájejte na klínky, v pánvi rozpalte zbytek másla a pomalu ji orestujte dozlatova. Pak ji zaprašte moukou, krátce opečte a zalijte pivem. Nechte ho odpařit a přilijte asi 1,5 litru uzeného vývaru a část nasekané majoránky. Přidejte opečenou zeleninu a vařte asi 30 minut,

3. Uzené maso nakrájejte na kostičky a dejte do polévky prohřát. Mezitím nakrájejte toastový chleba na kostičky, které nasucho opečte na pánvi. Polévku podávejte se zbylou majoránkou a opečenými krutony.

Poznámka k receptu

Čeká-li vás účast v průvodu, nebo bouřlivější oslava, důkladně se připravte. Tahle polévka zahřeje, zasytí, a žaludek navíc připraví na příval alkoholu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...