Krémová polévka z pečeného česneku I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Palice zbavte volných slupek, ale jinak je neloupejte. Seřízněte vršek, abyste odhalili jednotlivé stroužky, a položte je na plát alobalu. Lehce je osolte, opepřete, zakápněte olejem a zabalte. Pečte v troubě předehřáté na 180°c asi 45 minut, dokud česnek nezměkne. Pak ho nechte zchladnout a vymáčkněte ho ze slupek.

2. Cibuli nakrájejte nadrobno, brambory na kostičky. V hrnci rozpalte máslo a orestujte cibuli. Přidejte brambory, krátce je opečte a zalijte vývarem. Osolte, opepřete a vařte, dokud zcela nezměknou. Pak vmíchejte připravenou česnekovou pastu, nasekaný tymián a smetanu, nechte prohřát a rozmixujte dohladka. Podávejte s hoblinkami parmazánu a jarní cibulkou.

Poznámka k receptu

Pečený česnek je ideální, když toužíte po výrazné chuti, ale zároveň chcete jídlu dodat elegantní tón. Tahle polévka je jen o trochu pracnější než klasická česnečka, ale zazáří i jako chod honosného menu.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...