Krémová polévka s lesními houbami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V hrnci přiveďte k varu 750 ml vody. Sušené houby vsypte do misky, přelijte 500 ml vroucí vody a nechte 30 minut odstát. Do zbylé vody vsypte rýži, osolte ji a vařte na mírném ohni asi 40 - 50 minut, dokud nezměkne.

2. Mezitím nakrájejte cibuli nadrobno, celer a mrkev na kostičky. V hrnci se silným dnem rozpalte máslo a opékejte na něm cibuli, dokud lehce nezezlátne. Pak přidejte zbylou zeleninu a za občasného míchání restujte ještě asi 10 minut. Houby přeceďte (tekutinu uchovejte, můžete ji ještě přecedit přes jemné síto nebo plátno) a spolu s prolisovaným česnekem je přidejte do hrnce a ještě krátce opečte.

3. Do hrnce přilijte víno, nechte ho odpařit a přidejte vývar a tekutinu z hub. Vsypte lístky ze 3 snítek tymiánu, osolte a opepřete. Vařte asi 20 minut, aby zelenina změkla. Nakonec přidejte uvařenou rýži, krátce ji prohřejte a stáhněte z plotny. Vmíchejte smetanu a podávejte ozdobené zbylým tymiánem.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...