Játrové knedlíčky

Seznam surovin

Na knedlíčky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Játra utřeme na prkénku tupou stranou nože a přeložíme je do misky. Střídku nakrájíme na kostičky, zalijeme ji mlékem, necháme nasáknout, pak kostičky vymačkáme a přidáme k játrům.

Přidáme vejce, máslo, mouku, pepř, česnek utřený se solí a petrželku, promícháme, podle potřeby dosolíme a necháme asi 15 minut odpočinout.

Ze směsi utvoříme v dlaních malé knedlíčky, vložíme je do prudce se vařící osolené vody, stáhneme teplotu a zvolna vaříme asi 5 - 7 minut. Mrkev a pórek nakrájíme na nudličky, spaříme je horkou vodou a vložíme do horkého slepičího vývaru. Přidáme uvařené knedlíčky a podáváme.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...