Drožďové knedlíčky

Seznam surovin

Na knedlíčky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brokolici krátce spaříme v 1,3 l vroucí osolené vody a prudce zchladíme v ledové vodě. Do téže vroucí vody přidáme plátky mrkve a brambory a špalíčky celeru a krátce povaříme (ne zcela doměkka). Zeleninu také zchladíme v ledové vodě a necháme odkapat. Vývar ze zeleniny si schováme.

Připravíme knedlíčky. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme droždí a mícháme, dokud nezrůžoví. Po vychladnutí do směsi vmícháme vejce, mléko, rozetřený česnek, sůl a pepř a zahustíme ji pečivem
nasekaným v robotu na jemnou vláčnou drť. Těsto necháme 10 minut odpočinout a mezitím v hrnci rozpálíme olej a opečeme na něm nakrájenou cibuli. Když začne zlátnout, zasypeme ji moukou, krátce orestujeme a zalijeme vychladlým zeleninovým vývarem. Dobře rozšleháme a přivedeme za stálého míchání k varu.

Z těsta utvoříme malé knedlíčky, zavaříme je do polévky, snížíme teplotu a zvolna vaříme asi 10 minut. Na závěr do polévky vložíme předvařenou zeleninu, podle chuti přisolíme a necháme přejít varem. Při podávání každou porci doplníme opraženými ořechy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...