Višně v cukru

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Višně omyjeme a necháme dobře odkapat. Pak je nad talířem zbavíme pecek, promícháme s krupicovým cukrem a naplníme jimi čistou sklenici. Proslazené třešně lehce smáčkneme, přilijeme k nim šťávu, která vykapala na talíř při vypeckovávání, a sklenici převážeme celofánem. Postavíme ji do okna na sluníčko a občas sklenicí protřepeme, aby višně byly stále ponořeny v cukru.

Po 14 dnech sklenici s višněmi uložíme na temné a chladné místo. Proslazené višně můžeme používat ke zdobení různých sladkostí, nasekané a případně smíchané s jinými druhy ovoce je lze přidávat do různých sladkých moučníků (do piškotů, ovocných chlebíčků apod.).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...