GRILOVANÝ ANANAS S KARAMELOVOU OMÁČKOU A ZMRZLINOU

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V rendlíku rozpusťte cukr smíchaný s trochou vody na karamel. Jakmile se začne zbarvovat dohněda, mimo plotnu přilijte smetanu, chvíli míchejte, pak rendlík vraťte na plotnu a při nižší teplotě vše vařte, dokud se karamel úplně nerozpustí a omáčka mírně nezhoustne. Dávejte pozor, ať se nevaří moc prudce, mohla by se srazit. Nakonec nechte v omáčce rozpustit máslo a počkejte, až omáčka vychladne a zhoustne.

2. Ananas oloupejte, očistěte a nakrájejte zhruba na 1 cm vysoké plátky. Ujistěte se, že máte dobře očištěný gril, aby na něm nebyly třeba zbytky masa. Plátky ananasu následně při vyšší teplotě ogrilujte z obou stran, dokud nebude prohřátý a nevytvoří se tmavé rýhy od roštu.

3. Mandle opražte na suché pánvi a pak nahrubo nasekejte. Porce ananasu zakápněte karamelovou omáčkou, přidejte zmrzlinu, vše zasypte mandlemi, ozdobte lístkem máty a jděte do toho!

Poznámka k receptu

Vyzrálý ananas poznáte snadno: listy ze středu jdou snadno odtrhnout, ananas by neměl být celý zelený a na pomačkání hodně tuhý. Případně jej kupte pár dní předem a nechte ho při pokojové teplotě dozrát.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...