Gratinované broskve

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Broskve omyjeme, osušíme, rozpůlíme a zbavíme pecek. Rozložíme je řeznou plochou dolů do zapékací mísy, pokapeme je rozpuštěným máslem a každou posypeme půlkou lžíce krupicového cukru smíchaného se skořicí.

Broskve vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C (nebo pod rozehřátý gril) a pečeme, dokud se cukr na povrchu nerozpustí (broskve by měly zůstat pevné).

Horké broskve rozdělíme na dezertní talířky, každou přelijeme karamelem a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Podáváte-li broskve jako dezert, doplňte je kopečkem vanilkové nebo čokoládové zmrzliny.

Když necháte cukr na povrchu broskví zkaramelizovat a nebudete je již přelévat hotovým karamelem, jsou broskve vynikajícím doplňkem ke grilovanému nebo pečenému masu.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...