Flambované banány s čokoládou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mandlové lupínky opražíme na plechu v troubě nebo na suché pánvi.

Čokoládu rozlámeme na kousky a rozehřejeme ji za stálého míchání v kovové misce ponořené do horké vodní lázně (nebo ji rozehřejeme v mikrovlnné troubě).

Banány oloupeme, vložíme do pánve s rozehřátým máslem, přidáme cukr a opatrně opékáme (spíše prohříváme) na mírném ohni. Když jsou banány dobře prohřáté, přilijeme k nim rum a jakmile se ohřeje, zapálíme ho (pokud připravujeme banány na plynovém sporáku, posuneme pánvičku stranou a nakloníme ji vzdálenějším okrajem k plameni, který alkohol zapálí, na elektrickém sporáku musíme k zapálení opatrně použít delší sirky). Při flambování se nad pánev nenakláníme, abychom si nespálili obočí a vlasy.

Hořící banány přeložíme opatrně na talíře, přelijeme je teplou čokoládou a posypeme mandlemi.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde