Dušené ovoce s omáčkou z bílé čokolády

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a odstavte.

Meruňky (broskve) omyjte, vypeckujte a nakrájejte na osminky.

Jablečnou šťávu nalijte do kastrůlku, uveďte do varu, přidejte cukr a ovoce a asi 3 minuty při nízké teplotě poduste.

Do rozpuštěné čokolády vešlehejte zakysanou smetanu, až je omáčka hladká a nádobu vložte opět do vodní lázně. K čokoládě přimíchejte kůru a šťávu z dobře omytého pomeranče.

Z jablečné šťávy vyjměte ovoce a položte je na mísu. (Pokud se slupka odlepuje, meruňky oloupejte.) Šťávu uveďte do varu a povařte 5 minut, až vznikne vláčný sirup.

Ovoce v míse přelijte čokoládovou omáčkou a jablečným sirupem.

Poznámka k receptu

Pro dospělé přidejte k jablečné šťávě 2 lžíce brandy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...