Blumový džem s marcipánem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Blumy vypeckujte, nakrájejte na menší kousky, případně i částečně rozmixujte.

Vlijte do hrnce a přiveďte k varu. Jakmile se vaří, rozdrobte do ovoce marcipán (můžete ho použít i méně, záleží na sladkosti blum) a míchejte, dokud se nerozpustí.

Vařte asi 10 minut, mezitím smíchejte asi 2 lžíce cukru s pektinem. Do džemu přidejte nejprve cukr bez pektinu, jakmile se rozpustí, i část s pektinem. Vařte asi 5 minut a pak horký džem nalijte do vypařených skleniček, uzavřete a obraťte dnem vzhůru nebo zavařte.

Poznámka k receptu

  • Tenhle džem jsme v redakci vyhodnotili jako ideální do jogurtu. Když ho ochutnáte, cítíte nejdřív sladké blumy a pak výraznou chuť marcipánu. Chybí už jen domácí müsli.
  • Ingredience na 500 - 700 ml.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...