Horká bílá čokoláda s kardamomem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Tobolky kardamomu lehce zmáčkněte plochou stranou nože, aby trochu popraskaly, lépe pak uvolní vůni. Dejte je do rendlíku, zalijte mlékem a pomalu přiveďte k varu. Jakmile se mléko vaří, stáhněte ho z plotny a nechte hodinu odležet, aby se do něj uvolnila vůně koření.

2. Z mléka vyjměte kardamom, přilijte smetanu a vsypte nalámanou čokoládu. Za častého míchání pomalu přiveďte k varu, aby se čokoláda rozpustila. Rozlijte do šálků a podávejte ozdobenou nastrouhaným muškátovým oříškem.

Poznámka k receptu

  • Bílá čokoláda má velmi sofistikovanou chuť a nádherně se v ní rozvine koření. Kromě kardamomu jí sluší i skořice, hřebíček nebo perníková směs.
  • Nutné počítat s odležením mléka 1 hodinu.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...