Čokoláda bílá s kardamomem
Seznam surovin
- mléko 200 mililitrů (polotučné)
 - smetana na šlehání 200 mililitrů
 - čokoláda bílá 100 gramů (kvalitní)
 - kardamom 8 kuliček
 - muškátový oříšek (na ozdobu)
 
Postup přípravy
Tobolky kardamomu lehce zmáčkněte plochou stranou nože, aby trochu popraskaly, a lépe tak uvolnily vůni. Vložte do rendlíku, zalijte mlékem a pomalu přiveďte k varu. Až se mléko začne vařit, stáhněte ho z plotny a nechte asi hodinu odležet. Z mléka vyjměte kardamom, přilijte smetanu a vsypte nalámanou čokoládu. Za častého míchání pomalu přiveďte k varu a zahřívejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Rozlijte do šálků a podávejte s nastrouhaným muškátovým oříškem.
							
						
					




Načítám komentáře...