Žebra marinovaná v pivu a citrusech s fenyklovým salátem

Seznam surovin

Na žebra:

Salát:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte si dostatečně velkou mísu, aby se do ní vešla všechna žebra. Zázvor a česnek nastrouhejte do mísy, přidejte koření, cukr, olej a dobře promíchejte. Důkladně umytý grep a citron nakrájejte (i s kůrou) na kolečka, přidejte k marinádě a zalijte pivem. Žebra omyjte, očistěte, vložte do mísy s marinádou, přikryjte potravinovou fólií a nechte přes noc odležet.

2. Rozpalte troubu na 200 °C, maso přendejte z marinády do pekáče a zprudka 20 minut zapečte. Pak snižte teplotu na 100 °C a pečte 3–4 hodiny nebo tak dlouho, aby maso bylo úplně měkké. Během pečení potírejte marinádou.

3. Maso rozkrájejte na porce a podávejte s fenyklovým salátem: fenykl, cibuli a ředkvičky nakrájejte na tenké plátky, grep vyfiletujte, promíchejte se zeleninou, olivovým olejem a lístky koriandru.

Poznámka k receptu

Svěží spojení citrusů, pšeničného piva a zázvoru skvěle odlehčí chuť vepřového masa, a pokud si připravíte i fenyklový salát, máte parádní netradiční pochoutku.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...