Pečená žebírka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme melasu s hořčicí, přidáme třetinu piva, sůl, čerstvě drcený pepř, plátky česneku a citronovou kůru a dobře promícháme. Touto směsí potřeme přesekaná žebírka a necháme je marinovat nejméně 3 hodiny.

Odleželá žebírka přeložíme do pekáčku, podlijeme je zbylým pivem, pokapeme olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a zapečeme asi 10 minut. Pak maso zakryjeme a dále pečeme za občasného přelévání výpekem. Po 30 minutách snížíme teplotu na 150 °C a žebírka dopečeme za občasného otáčení jednotlivých kusů doměkka. Podáváme s pečivem nebo chlebem.

Poznámka k receptu

Požádejte řezníka, aby vám kosti nasekl. Žebírka se vám pak budou mnohem lépe porcovat.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...