Výpečky zvané rillettes

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ve velkém nízkém kastrolu rozpusťte sádlo a když bude teplé dejte do něj krátce osmažit vepřové.

Troubu vyhřejte na 130°C. Když je maso osmažené po všech stranách, přidejte cibuli a smažte 5 minut a pak přidejte plátěný látkový sáček, do kterého dáte všechno koření, bílé víno, 1 litru vody a rozpůlené vepřové koleno. Uveďte do varu, přidejte pořádnou dávku čerstvého pepře z mlýnku a pak dejte kastrol do trouby, kde ho necháte 4 až 5 hodin.

Každou hodinu směs zamíchejte, aby se nic přichytilo na dno a pokud je potřeba, přidejte ke konci procesu trochu vody nebo bujón. Pomocí pěnovačky vyjměte kousky masa na prkénko, koření vyhoďte, šťávu vyceďte. Počkejte až maso trochu vychladne a pak jej oberte z kostí.

Oberte i kolena a podle vlastní chuti kůže vyhoďte nebo nakrájejte na kostičky. Zkontrolujte, zda ve hmotě nezůstaly žádné úlomky kostí.

Uveďte do varu přecezenou šťávu, přidejte maso, zamíchejte a znovu uveďte do varu. Hmotu naplníme do uzavíratelných skleniček nebo mističek a dáme do ledničky. S konzumací je třeba počkat tři dny, než se chutě dostatečně prolnou.

Poznámka k receptu

Podáváme s tmavým chlebem a bílým vínem.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...