Vepřová panenka s meruňkami a pečenou dýní

Seznam surovin

Maso:

Příloha:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu rozpalte na 180 °C. Dýni důkladně umyjte, protože ji nebudete loupat, rozkrojte a vydlabejte. Nakrájejte na měsíčky a naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, přidejte neoloupané stroužky česneku a větvičky rozmarýnu, bohatě zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a dějte péct. Dýně v troubě pobude asi 30 minut.

2. Meruňky rozkrojte na poloviny a dejte na chvíli marinovat do pšeničného piva. Panenky očistěte, odkrojte špičky a tzv. palec a dlouhým, úzkým nožem udělejte otvor celým kusem masa. V hmoždíři rozdrťte římský kmín se solí. Do otvoru v mase napěchujte meruňky, koření nasypejte na prkýnko a panenky v něm důkladně obalte.

3. Rozpalte pánev s trochou olivového oleje a maso ze všech stran krátce opečte (stačí 1 - 2 minuty), aby se zatáhlo a na povrchu se vytvořila kůrka. Pak dejte panenky dopéct do trouby k dýni. Nechte je tam 8 - 10 minut, záleží na tloušťce masa. To by mělo zůstat uprostřed růžové a šťavnaté.

4. Hotové maso nechte pár minut odpočinout (ideálně na mřížce), aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř. Nakrájejte na plátky a podávejte s pečenou dýní a vymačkanými stroužky pečeného česneku.

Poznámka k receptu

Jemné maso, výrazné koření a ovocný akcent meruněk - to je ideální chuťová kombinace, která si žádá zalít pšeničným pivem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...