Steakové plátečky s kukuřicí a rajčaty

Seznam surovin

Na marinádu:

Na směs:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Pepř, hřebíček a kmín nasucho opečte na pánvi a rozdrťte v hmoždíři. Dejte do misky, přidejte jemně nasekanou chilli papričku, tymián, olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl a promíchejte.

Do misky vložte válečky masa, dobře je obalte ze všech stran marinádou a nechte v chladu nejlépe do druhého dne rozležet.

Na pánvi rozehřejte lžíci oleje, přidejte na drobné kostičky nakrájenou papriku a kukuřici, opečte a odstavte. Vmíchejte na drobné kostičky nakrájené rajče, olej, citronovou šťávu, sherry, tymián, promíchejte, podle chuti osolte a opepřete a dejte chladit.

Maso vyjměte z marinády, opečte ze všech stran na pánvi, přendejte do pekáčku, zalijte zbylou marinádou a pečte asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

Maso nakrájejte na plátky a doplňte kukuřičnou směsí. Podávat můžete s pečivem.

Poznámka k receptu

Místo panenky můžete použít válečky z kýty či vykostěných kotlet.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...