Pečená vepřová panenka na zelenině

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vepřové panenky očistíme, odblaníme, opláchneme vodou a osušíme. Česnek prolisujeme do mísy, přidáme 0,5 dl olivového oleje a několik rozsekaných větviček tymiánu, dobře promícháme, do této směsi naložíme obě panenky a necháme je při pokojové teplotě 2 hodiny odležet.

Papriky zbavíme semínek a nakrájíme je na větší kousky, cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka. Zeleninu zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a vložíme na dno pekáčku. Přidáme zbylé celé větvičky tymiánu a připravené maso i s marinádou, které lehce osolíme a opepříme. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 25 – 30 minut. Během pečení panenky otočíme a zeleninu promícháme.

Na závěr vyjmeme větvičky tymiánu, maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou. Skvělou přílohou jsou čerstvě upečené bagety pokapané olivovým olejem „Extra Virgin“.

Poznámka k receptu

Pokud nemáte pekařství hned za rohem, kupte si v supermarketu předpečené vakuově balené bagety, které stačí krátce rozpéct v troubě.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 3

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...