Panenka s černorybízovým přelivem

Seznam surovin

Šťouchané brambory:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brambory oloupejte a vařte v osolené vodě doměkka. Cibuli nakrájejte nadrobno a na oleji ji osmažte dozlatova. Panenku očistěte, odblaňte, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olej a panenku na něm ze všech stran opečte (z každé strany by mělo stačit asi 3 - 5 minut podle toho, jak moc chcete maso propečené). Pak panenku přendejte na talíř a přikryjte alobalem.

2. Na pánev nalijte ocet a vařečkou jemně odstraňte připečené kousky, které zůstaly po pečení masa. Přilijte vývar a nechte zavařit. Vmíchejte džem a prolisovaný česnek. Míchejte na vysokém plameni, dokud se vše nespojí, a nechte 5 minut zredukovat.

3. Jakmile jsou brambory hotové, slijte je, přidejte máslo, cibulku, nasekanou petrželku a rozšťouchejte. Podávejte s masem přelitým omáčkou.

Poznámka k receptu

Navinulá chuť rybízu zvýrazní ty nejjemnější tóny vepřového masa. Omáčku můžete podávat i k jiným druhům vepřového, k panence se ale obzvlášť hodí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...