Čertovské medailonky
Seznam surovin
- vepřové maso 500 gramů (panenka)
 - cibule 1 kus
 - hořčice 1 lžíce
 - kečup 1 lžíce (ostrý)
 - česnek 2 stroužky
 - worcesterská omáčka 1 lžička
 - pivo světlé 100 mililitrů (10% 3,9% obj.)
 - paprika feferonka 1 kus
 - olej
 - sůl
 
Postup přípravy
Z nadrobno pokrájené cibule, hořčice, kečupu, prolisovaného česneku, worcesterské omáčky, piva a soli připravíme marinádu. Z vepřové svíčkové nakrájíme medailonky, které lehce naklepeme, ještě raději jen promačkáme prsty.
Vložíme je do marinády a necháme v chladnu nejméně tři hodiny proležet. Poté medailonky opečeme na rozehřátém oleji, podlijeme zbylou marinádou a krátce podusíme.
Podáváme ozdobené feferonkou, pokrm můžeme doplnit chlebem nebo malými bramboráčky.
							
						
					




Načítám komentáře...