Vepřové kotlety s kapustičkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kotlety očistěte, lehce naklepejte a z obou stran nařízněte, aby se nezvedaly. Okořeňte a potřete trochou olivového oleje. Nechte chvíli marinovat.

Kapustičky propláchněte, odstraňte svrchní lístečky a zarovnejte košťálek. Pak je překrojte na poloviny. Vhoďte je do vroucí osolené vody a vařte asi čtyři minuty. Ihned sceďte a propláchněte ledovou vodou.

Kotlety opečte zprudka nejlépe na grilovací pánvi. Uchovejte v teple. V malém kastrůlku rozehřejte trochu olivového oleje a restujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte kapustičky a prohoďte. Lehce osolte a ihned podávejte.

Poznámka k receptu

Kapustičky můžete opražit také na nakrájené anglické slanině. Dodá jim vynikající šmak. Krásně zelenou barvu a příjemnou chuť si zachovají, pokud dodržíte postup. Když je necháte dlouho vařit nebo je nepropláchnete studenou vodou, zešednou a budou mít nepříjemně sirnatou chuť.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...