Thajské vepřové s limetovou rýží

Seznam surovin

Rýže:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Ve větší misce prošlehejte kokosové mléko, arašídové máslo, limetovou šťávu, cukr, chilli, 2 prolisované stroužky česneku a drcený koriandr. Maso očistěte, odblaňte a podélně nařízněte, abyste získali dva spojené pláty. Naložte do marinády a nechte 10 minut odležet.

2. Rýži uvařte v osolené vodě, sceďte a promíchejte s limetovou šťávou. V pánvi rozpalte lžíci oleje, krátce na něm opečte na plátky nasekaný zbylý česnek, přidejte špenát a nechte ho zavadnout. V další pánvi rozpalte zbylý olej a maso na něm z obou stran opečte. Zbylou marinádu nařeďte dvěma lžícemi vody a 5 minut vařte. Rýži rozdělte do misek, přidejte špenát, na plátky nakrájené maso a přelijte omáčkou. Podávejte posypané nasekaným koriandrem.

Poznámka k receptu

Tohle jídlo je jako mozaika. Dokonale funguje, když jsou všechny „kamínky“ pohromadě. Naberte si na vidličku navinulou rýži, výrazný špenát a jemné maso s omáčkou, v níž občas cinkne chilli, a pochopíte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...