SMAŽENÉ TOFU S VEPŘOVÝM MASEM

Seznam surovin

Omáčka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso smíchejte s nasekanou cibulkou a glutamanem a osolte je. Tofu nakrájejte na velké kostky a lžičkou z každé kostky vykrojte střed. Do něj dejte maso tak, aby bylo pořádně upěchované a na vrchu tvořilo malý kopeček. V rendlíku rozpalte vyšší vrstvu oleje a postupně plněné tofu osmažte dozlatova – nejprve kostky vkládejte masem dolů, potom je obraťte, aby se osmažila i druhá část.

2. V misce prošlehejte obě omáčky, cukr, sůl a bramborový škrob. Zalijte je asi polovinou vlažné vody. Nasekejte jarní cibulku. Ve velké pánvi rozpalte olej a orestujte asi polovinu cibulky. Postupně přilévejte základ omáčky a přiveďte ji k varu. Poměrně rychle zhoustne, podle potřeby ji tedy zřeďte vodou. Nám stačilo asi 600ml vody na základ omáčky i na ředění.

3. Do omáčky dejte prohřát tofu. Nejprve v ní trochu omočte spodní část a pak ho otočte, aby v omáčce bylo opět masem dolů. Vyskládejte do ní tolik kostek, kolik se vejde. Prohřívejte 5–7 minut, pak je opepřete a otočte masem vzhůru. Nechte prohřát a podávejte posypané zbylou cibulkou. Jako příloha se hodí rýže.

Poznámka k receptu

Pro tofu se vypravte do Sapy nebo vietnamského či japonského obchodu. Hanka použila vysoký blok sýra, ze kterého nakrájela kostky asi o hraně 5 cm.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...