Porchetta Pečená vePřová roláda

Seznam surovin

Nádivka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. nejdřív připravte nádivku: cibuli nakrájejte nadrobno a pak ji opečte na oleji. přidejte očištěná a pokrájená játra, po chvíli i mleté maso a zprudka opečte. osolte a opepřete podle chuti, vmíchejte mandle či pinie, rozinky a nasekané bylinky. důkladně promíchejte, stáhněte z plotny a nechte zchladnout.

2. krkovičku důkladně omyjte, osušte a pak ji ostrým nožem nařízněte tak, abyste ji mohli otevřít jako knihu a získali větší plát masa. naklepejte ho a pak maso z obou stran osolte a opepřete. navrch rozprostřete nádivku a krkovičku zarolujte do rolády. pevně ji svažte potravinářským provázkem.

3. kořenovou zeleninu oloupejte a nakrájejte na větší kusy. ty položte na dno hlubokého pekáče s poklicí. na zeleninu posaďte roládu, podlijte vínem a zhruba stejným množstvím vody a v troubě vyhřáté na 180°c pečte 3–4 hodiny. na poslední hodinu sundejte poklici. maso podlévejte výpekem.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...