Knedlíčky dim sum s vepřovým masem a zázvorem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso namelte, zázvor, česnek, cibulky a petržel nasekejte nadrobno. Vše důkladně promíchejte, dochuťte solí a pepřem. Směs by měla trochu lepit.

2. Čtverce těsta naskládejte na sebe a vykrojte co největší kolečka. Na plátky těsta nanášejte masovou směs, kuličky asi o velikosti pingpongového míčku. Okraje těsta potřete vodou.

3. A teď přichází to nejpracnější: zabalení knedlíčků. Existuje spousta způsobů, jak těsto kolem náplně poskládat. Asiaté si na téhle disciplíně zakládají. Pro začátek zkuste jednoduchou „skládanou sukýnku“ - těsto s náplní vezměte do levé ruky a okraj na jednom místě přitiskněte palcem k masu, pak už jen pravačkou skládejte těsto kolem dokola náplně. Je to poněkud piplavá, ale terapeutická činnost.

4. Knedlíčky se tradičně připravují v napařovacím košíku z bambusu. Pokud ho nemáte, poslouží vám pařák na klasické české knedlíky. Potřete ho olejem, dejte do hrnce s vodou a nad horkou párou vařte knedlíčky asi 5 minut. Ukládejte je pouze v jedné vrstvě, aby se neslepily. Podávejte s dobrou sójovou omáčkou.

Poznámka k receptu

Knedlíčky dim sum jedí v Číně k snídani, obědu i večeři, existuje nekonečné množství způsobů, čím je naplnit a jak je zabalit.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...