Telecí na paprice

Seznam surovin

Na noky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Telecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozpustíme máslo a zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené maso a opečeme ho ze všech stran. Zasypeme ho mletou paprikou, osolíme, zalijeme polovinou vývaru, promícháme a zvolna dusíme asi 30 minut pod pokličkou.

Pak maso zalijeme zbylým vývarem a když se začne vše znovu vařit, vmícháme mouku rozmíchanou se smetanou. Za stálého míchání povaříme, stáhneme teplotu a dále zvolna vaříme doměkka. Na závěr vmícháme pomazánkové máslo, podle chuti dosolíme a podáváme s noky a vařenou růžičkovou kapustou.

Noky: 3 dl mléka osolíme, přidáme máslo a přivedeme k varu. Vmícháme krupici rozmíchanou ve zbylém mléce a za stálého míchání uvaříme hustou kaši, která se nelepí na stěny hrnce. Necháme ji vychladnout a pak do ní jedno po druhém zapracujeme vejce. Z těsta vykrajujeme namočenou lžící malé noky, které vkládáme do vroucí vody a vaříme 5 - 6 minut. Uvařené noky vyjmeme z vody a omastíme rozpuštěným máslem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...