Dušené telecí se zelím a jogurtem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a zprudka je opečeme dozlatova v kastrolu na rozehřátém oleji. Přisypeme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a společně opékáme, dokud nezačne cibule zlátnout. Pak přidáme plátky česneku a kmín a ještě krátce společně opečeme.

Přimícháme mletou papriku, osolíme, opepříme, zalijeme 5 dl teplé vody a rychle přivedeme k varu. Kastrol zakryjeme poklicí a maso pomalu dusíme asi 40 minut.

Ze zelí vymačkáme štávu a zelí lehce překrájíme. Přidáme ho k podušenému masu, podle potřeby přilijeme sklenku vody a dále vše společně dusíme ještě 20 minut.

V misce smícháme polovinou jogurtu a 2 dl vody. Přidáme mouku a protlak a dobře rozšleháme. Směs přes sítko přilijeme k masu a mícháme, dokud se vše nezačne vařit. Pak snížíme teplotu a maso se zelím a omáčkou necháme zvolna alespoň 10 minut zvolna provařit.

Před podáváním vše podle chuti přisolíme, rozdělíme na talíře a každou porci doplníme lžící jogurtu.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde