Vodňanský kapr

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Na polovině másla opečte většinu slaniny pokrájené na plátky. Vložte na ně osolené a citronem zakapané porce kapra a zprudka je opečte. Přidejte jednu na kolečka pokrájenou cibuli a koření. Zalijte pivem a zakryté zvolna asi 15 minut duste.

2. Hotového kapra vyndejte na nahřátou mísu, zakryjte a uchovejte v teple.

3. Šťávu pak zahustěte nastrouhaným perníkem, povařte, propasírujte a podle chuti dokořeňte, osolte či zvýrazněte chuť špetkou cukru a zjemněte máslem.

4. Kapra přelijte vzniklou omáčkou, ozdobte kolečky dozlatova osmažené zbylé cibule a posypte nasucho opečenými mandlemi. Podávejte s pečivem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...