Štika ve slanině

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Plátky toastového chleba nakrájíme na kostky, nasypeme je do mísy a zvlhčíme smetanou. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmahneme na olivovém oleji s kouskem másla do světlé zlaté barvy.

Olej scedíme a cibuli s česnekem přidáme do mísy s houskou. Vše osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku s tymiánem (několik snítek tymiánu si ještě necháme stranou) a promícháme.

Štiku omyjeme a osušíme. Obrátíme ji hřbetem dolů, uvnitř ji osolíme a lehce naplníme připravenou nádivkou (štiku neplníme moc, aby nádivka nevytékala při pečení ven nebo aby štika nepraskla). Celou štiku osolíme, opepříme a zabalíme ji do plátků anglické slaniny. Položíme ji na plát alobalu, potřeme olejem, poklademe snítkami tymiánu a dobře do alobalu zabalíme.

Štiku položíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut. Necháme ji lehce prochladnout, pak ji opatrně vybalíme z alobalu a podáváme vcelku na prkénku.

Maso můžeme odřezávat podél páteře, nebo ostrým zubatým nožem z ní krájet podkovy.

Poznámka k receptu

Štiku podávejte s různými omáčkami, dipy, zeleninovými saláty a pečivem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...