Smažený kapr v trojobalu s bramborovým salátem

Seznam surovin

Na bramborový salát:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce doměkka, slijeme je, necháme zchladnout a pak oloupeme. Celer a mrkev očistíme, uvaříme je v osolené vodě doměkka, slijeme a po prochladnutí je nakrájíme spolu brambory na kostičky a vložíme do mísy. Oloupanou cibuli, vařená vejce, okurky a oloupané jablko zbavené jádřince také nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy. Přidáme hořčici, vše ochutíme trochou octa a promícháme. Na závěr přidáme majonézu, salát opepříme, osolíme, důkladně promícháme a necháme odležet v chladničce.

Kapra očistíme, omyjeme, zbavíme kůže a rozdělíme ostrým nožem na porce, které pokapeme citronovou šťávou a necháme asi hodinu odležet v chladničce. Pak jednotlivé porce osolíme a obalíme postupně v hladké mouce, vejcích rozšlehaných s trochou mléka a na závěr ve strouhance. V hlubší pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje, vložíme do něj obalené rybí porce (měly by být v tuku z poloviny ponořené) a zvolna je osmažíme z obou stran dozlatova.

Usmažené kousky necháme odkapat na savém ubrousku a podáváme je ozdobené plátkem citronu a s bramborovým salátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...