Pečený úhoř s cibulovými bramborami a zeleninou

Seznam surovin

Na brambory:

Na zeleninu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Úhoře opláchneme, osušíme a naložíme na dvě hodiny do podmáslí smíchaného s citronovou šťávou. Pak ryby dobře osušíme a každou nařízneme po stranách na několika místech až k páteři. Úhoře osolíme, posypeme hořčičným semínkem, každého stočíme do kruhu na plech vymazaný lžící oleje, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 20 - 30 minut (podle velikosti ryb).

Mezitím dáme vařit brambory do osolené vody. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a usmažíme na rozehřátém oleji dozlatova.

V kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme do ní oloupanou mrkev, po 10 minutách přidáme očištěné fazolky a po dalších třech minutách pórek nakrájený na plátky. Zeleninu povaříme ještě minutu, pak ji slijeme, vložíme do mísy, pokapeme máslem a uložíme v teple.

Uvařené brambory slijeme, rozšťoucháme, smícháme s osmaženou cibulkou, pepřem, pomazánkovým máslem a podle chuti osolíme.

Upečené úhoře přeložíme na čtyři velké talíře, obložíme je brambory a zeleninou, doplníme měsíčky citronu a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...