Pečené kapří filety

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Filety očistěte od šupin a kůži na několika místech nařízněte.
2. Rybu pokapejte citronem, potřete prolisovanými dvěma stroužky česneku, osolte, opepřete a posypte kmínem.
3. Na dno pekáče navrstvěte na kolečka nakrájenou cibuli a nahrubo nasekané stonky petržele. Vše zalijte pivem.
4. Na cibuli položte rybu kůží nahoru, mírně ji potřete olejem a pečte při teplotě 180 °C asi 30 minut.
5. Než se ryba upeče, připravte si bylinkové máslo. Rozpusťte máslo a v hmoždíři ho utřete s hladkolistou petrželí, zbylým česnekem, pepřem a špetkou soli.
6. Z citronu jemně nastrouhejte kůru a do směsi ji vmíchejte. Nechte vychladnout.
7. Ze zatuhlého másla pomocí dvou lžiček tvarujte malé „nočky“ a podávejte je na čerstvě upečené rybě.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...