Kapr v aspiku

Seznam surovin

Aspik:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do hrnce vlijte litr vody a ocet. Přidejte cukr, sůl, divoké koření a bobkové listy. Promíchejte, aby se sypké přísady rozpustily. Do láku přidejte ještě na kolečka pokrájenou mrkev a kořenovou petržel a místo octa přilít bílé víno.

2. Do studené takto ochucené vody vložte porce kapra. Opatrně je promíchejte, aby se nepřichytily ke dnu, a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a rybu nechte probublávat asi 15 minut. Odstavte z ohně a nechte vystydnout v tekutině (pozor, horká ryba je velmi křehká!).

3. Do odměřeného množství vody (na toto množství kapra budete potřebovat zhruba 2 l) vsypte práškovou želatinu a nechte ji asi 30 minut nabobtnat, pak přidejte ocet, cukr a sůl. Za občasného promíchání zahřejte na 60 °C. Odstavte a nechte roztok trochu zchladnout (nesmí ale zcela ztuhnout).

4. Na dno misky nalijte tenkou vrstvu aspiku a nechte ho ztuhnout. Pak poklaďte uvařeným kapřím masem a kořenovou zeĺeninou s lístky petrželky. Zalijte aspikem a dejte do chladu ztuhnout. Vyklopte na talíř a podávejte s citronem a pečivem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...