Čerstvé, v soli marinované ančovičky s escalivadou, svěží rajčatovou salsou a opečeným toastem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu zahřejte na 200 °C. Vložte do ní pekáček s očištěnou paprikou, lilkem a cibulí (oboje v celku a se slupkou) a pečte 15 minut.

2. Mezi pečením nakrájejte česnek na malé kostičky. Společně s nasekanou pažitkou je vložte do misky, přelijte olivovým olejem a octem, osolte, opepřete a promíchejte.

3. Po upečení vyndejte zeleninu z trouby a nechte ji vychladit. Zchlazenou papriku, lilek a cibuli oloupejte, nakrájejte na nudličky, vložte do misky s připraveným dresinkem a nechte marinovat.

4. V toastovači nebo na suché pánvi opečte toasty do křupava.

5. Rajče oloupejte a podrťte ručním mixérem. Potřete jím toast a poklaďte ho marinovanou pečenou zeleninou (escalivadou).

6. Na zeleninu položte filety ančoviček a pro dekoraci přidejte olivy. Takto vytvořený toast zakryjte druhým opečeným toastem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...