Kapří nugety s vídeňským bramborovým salátem

Seznam surovin

Na nugety:

Příloha:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte salát. Brambory uvařte ve slupce doměkka, ještě teplé oloupejte a nakrájejte na kolečka. Olej a hořčici vyšlehejte a nalijte na brambory, přidejte najemno nakrájené cornichonky, kapary a vše přelijte horkým vývarem. Lehce promíchejte a nechte odstát - brambory mezitím vstřebají většinu tekutiny. Nakonec přidejte cibuli nakrájenou na tenká kolečka a posypte pažitkou.

2. Než se salát odleží, připravte nugety. Kapří filet zbavte kůže a pinzetou vyberte viditelné kosti. Rybu nakrájejte na větší kostky, vložte do food processoru a společně se žloutkem a citronovou šťávou rozmixujte dohladka. Osolte, opepřete, přidejte drcená fenyklová semínka, muškátový oříšek a pomerančovou kůru. Promíchejte a nechte chvilku odležet v lednici.

3. Pak ze směsi vytvarujte kuličky nebo jiné tvary, protáhněte je rozšlehaným vejcem a obalte ve strouhance smíchané s plátky mandlí. Nakonec je pomalu smažte ve vyšší vrstvě oleje.

Poznámka k receptu

Vídeňský bramborový salát je skvělá alternativa toho tradičního s majonézou. A nugety? Výborný způsob, jak připravit kapra bez kostí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...