Voňavá sekaná podle Carmen Mayerové
Seznam surovin
- mleté maso 3 kilogramy (1:1, vepřové + hovězí)
 - cibule 4 kusy
 - slanina anglická 10 dekagramů
 - česnek 4 stroužky
 - kmín římský 1 lžička
 - vejce 4 kusy
 - rohlík 3 kusy
 - mléko (trocha)
 - paprika sladká 1 lžička
 - kurkuma 1 lžička
 - pepř barevný (podrcený)
 - bylinky (tymián, bazalka, majoránka )
 - sůl
 
Postup přípravy
Cibuli s anglickou slaninou na pánvičce dozlatova orestuji. Přisypu římský kmín, který jsem si předtím na pánvi trochu nahřála a v hmoždíři rozdrtila.
Pak dám do mléka namočit tři rohlíky, které pak propasíruji. To vše přimíchám do masové směsi, včetně vajíček, bylinek, papriky, kurkumy, pepře a soli.
Ze směsi udělám šišku, dám ji na pekáč a kolem pohodím snítky tymiánu, aby maso krásně vonělo. Sekanou můžete jíst s chlebem, bramborem, nastudeno. Doporučuji čerstvé bylinky a určitě římský 
kmín.
							
						
					




Načítám komentáře...