Sekaná z vepřového masa s houbami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibuli oloupejte, nasekejte najemno a nechte na oleji zesklovatět. Přidejte očištěné a nasekané houby, tymián a duste asi 15 minut.

Rohlíky nakrájejte na kostičky a zvlhčete mlékem. Maso smíchejte s vejci (jeden bílek dejte stranou), solí, pepřem a vyždímanými rohlíky. Do hmoty přimíchejte vychladlou houbovou směs, vyformujte ji do válečku, obalte ve strouhance a vložte do pekáčku vytřeného olejem.

Povrch potřete bílkem, pokropte vodou a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Teplotu po chvíli snižte na 180 °C a sekanou upečte dozlatova (35 - 45 minut).

Rajčátka omyjte, osušte, rozkrojte napůl a vydlabejte. Dužinu smíchejte se zakysanou smetanou, osolte a krémem naplňte půlky rajčátek.

Hotový pokrm ozdobte naplněnými rajčátky a posypte nasekanou pažitkou. Podávejte s bramborovou kaší nebo rýží.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...