Pivní guláš

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso nakrájejte na kostičky, „tlustého“ se nezbavujte, postará se o vydatnost a hustotu omáčky. Ve větším hrnci rozpalte sádlo a na mírném plamenu na něm pomalu opečte cibuli dozlatova. Přidejte maso a opečte je ze všech stran, aby se zatáhlo.

2. Zaprašte paprikou a chvilku ji restujte, aby se rozvoněla. Pak přidejte protlak, promíchejte, zalijte pivem a dolijte vodou tak, aby maso bylo ponořené. Přisypte kmín, přiklopte poklicí a velmi pomalu duste, dokud maso není měkké, trvá to 2–3 hodiny. Pokud je třeba, zahustěte omáčku rozdrobenou chlebovou střídkou. Podávejte s cibulí, dobrým chlebem a půllitrem vychlazeného piva.

Poznámka k receptu

Guláš je ideální chalupářské jídlo pro větší společnost – uvaříte ho v jednom hrnci, na kamnech nebo dvouplotýnce. S knedlíky se tentokrát nezdržujte, raději si kupte bochník dobrého kváskového chleba.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde