Grilovaná panenka v paprikovo-česnekové marinádě s cibulkami a bylinkovou majonézou

Seznam surovin

Marináda:

Majonéza:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Marináda: Česnek utřete se lžičkou soli a promíchejte v pekáčku s olejem. Přidejte nasekané bylinky, rozdrcený bobkový list, papriku a pepř.

2. Panenku očistěte a tenkým nožem ji propíchejte, aby do ní mohla dobře proniknout marináda. Položte ji do pekáčku a dobře ji v marinádě obalte. Pekáček překryjte fólií a maso nechte uležet přes noc v ledničce.

3. Majonéza: Do majonézy vmíchejte hořčici, bylinky a nadrobno nakrájené rajče. Dochuťte solí a pepřem.

4. Panenku vyndejte z marinády, nechte ji okapat a položte na grilovací tácek na středně rozehřátý gril. Přiklopte ji poklopem a grilujte 30 minut, v půlce grilování maso otočte a případně potřete marinádou.

5. Z cibulek odkrojte kořínky a zvadlé zelené listy. opatrně je napíchněte na špejle, spojte vždy 4 cibulky k sobě v horní a dolní části. cibulky grilujte 10 minut, v půlce grilování je otočte.

6. Hotové maso nechte asi 10 minut odpočinout, poté je nakrájejte na plátky a podávejte s ogrilovanými cibulkami a majonézou.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...