Malayský kuřecí rendang

Seznam surovin

Pasta:

Rendang:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Začněte přípravou pasty: nasekejte šalotky, zázvor a česnek. Dejte je do foodprocessoru spolu s kořením, olejem a pastou sambal oelek. Rozmixujte na jemnou pastu.

2. Rozpalte pánev a nasucho na ní opražte kokos do zlatova. Kuře nakrájejte na kousky zhruba o velikosti 2x2 cm. Citronovou trávu roztlučte paličkou na maso tak, aby se z ní uvolnilo co nejvíce vůně.

3. Ve větším hrnci rozpalte olej a smažte na něm připravenou pastu asi 2 minuty. Přidejte kuře, koření, cukr, sůl, tamarindovou pastu, kokosové mléko a opražený kokos. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen. Pomalu vařte, dokud není kuře hotové a omáčka nezhoustne – pravidelně míchejte. Dochuťte cukrem, solí a podávejte s jasmínovou rýží.

Poznámka k receptu

Rendang je podle televizní stanice CNN jedním z padesátky nejchutnějších jídel na světě. Pochází ze Sumatry, ale přivlastňuje si jej celá jihovýchodní Asie. Většinou se vaří s hovězím masem a táhne se na plotně několik hodin. Verze s kuřecím je rychlá, ovšem neméně vynikající.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...