Libocká krůta s bramborovou kaší

Seznam surovin

Na krůtu:

Na kaši:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Pekáč vymažte olejem. Slaninu nakrájejte na kousky a rozprostřete do pekáče, řízky omyjte, osušte a nakrájejte na kostky, stejně tak i oloupanou řepu. Cibuli pokrájejte na kolečka, mrkev nechte vcelku. Všechny suroviny dejte do pekáče, ochuťte kořením a promíchejte. Vložte do trouby předehřáté na 180 ºC a pečte 30 minut.

2. Brambory oškrábejte, omyjte a pokrájejte na menší kousky. Zalijte vodou, osolte, přiveďte k varu a vařte doměkka. Uvařené brambory sceďte, přidejte máslo a rozmačkejte je. Přilijte horké mléko, osolte a vyšlehejte hladkou kaši.

Poznámka k receptu

V brněnské školní jídelně vaří krůtu podle receptu z pražské libocké mateřské školy. Když je něco opravdu dobré, je totiž úplně jedno, odkud to je. Každopádně libocká krůta už je teď slavná.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...