
1. Kůži na kachních prsou nařežte do tvaru mřížky. Dejte na rozpálenou pánev kůží dolů a pečte 4 minuty z jedné i druhé strany. maso přendejte do pekáčku a dopečte v troubě vyhřáté na 200°c. Bude to trvat 5–8 minut. Záleží na tloušťce masa, prsa musí zůstat uvnitř růžová. Hotové maso nechte odpočinout na mřížce, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř.
2. mezitím dejte vařit nudle podle návodu na obale a připravte salsu: mučenky rozkrojte ostrým nožem, dužinu vydlabejte do misky, přidejte nasekanou jarní cibulku a podle chuti chilli papričku.
3. Do výpeku z kachních prsou nalijte pomerančovou šťávu a zredukujte ji na hustší omáčku, vmíchejte na kousky pokrájené studené máslo. nudle sceďte, naservírujte je na talíře a přelijte omáčkou. Kachnu nakrájejte na plátky, naskládejte na nudle, osolte, přelijte salsou a posypte natrhaným čerstvým koriandrem.
Načítám komentáře...