Kachna nadivoko

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Všechno koření v hmoždíři nahrubo roztlučeme. Očištěnou vykuchanou kachnu omyjeme, osušíme rozčtvrtíme, potřeme částí tlučeného koření, zakryjeme a uložíme na 1 - 2 dny v chladu. Odleželou kachnu prošpikujeme slaninou nakrájenou na nudličky a osolíme. V pekáči rozehřejeme polovinu másla, přidáme celer nakrájený na větší nudličky, na kolečka nakrájenou mrkev a petržel a zeleninu orestujeme. Vmícháme cukr a jakmile směs začne hnědnout, vložíme do pekáče připravenou kachnu. Zakryjeme ji, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a dusíme ve vlastní šťávě asi 30 minut. Pak kachnu podlijeme naběračkou horké vody, přidáme ocet, zbytek koření a na kolečka nakrájenou cibuli a kachnu dále pozvolna dusíme doměkka.

Mezitím v pánvi rozehřejeme zbylou polovinu másla, zaprášíme ho hladkou moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Měkkou kachnu vyjmeme, omáčku v pekáči zahustíme připravenou jíškou, zředíme trochou horké vody, přidáme červené víno a promícháme. Omáčku dochutíme octem, solí a cukrem, povaříme a na závěr přecedíme.

Kachnu naporcujeme, vložíme zpět do omáčky a necháme přejít varem. Podáváme ji s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...