Pečená kachýnka s rybízovými jablky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kachnu omyjeme a důkladně očistíme od zbytků peří. Osolíme ji a opepříme uvnitř dutiny i na povrchu. Oloupané jablko zbavené jádřince nakrájíme společně s oloupanou cibulí na osminky a směsí naplníme dutinu kachny. Otvor zajistíme jehlou a kachnu dusíme zakrytou v pekáčku s lístky šalvěje v troubě vyhřáté na 170 °C 2,5 hodiny. Během dušení kachnu pravidelně podléváme horkou vodou a vínem, maso propichujeme vidličkou a tuk sbíráme do hrnečku. Měkkou kachnu odkryjeme a pečeme 15 minut.

Ze zbylých jablek vykrojíme jádřince a dužninu mírně vydlabeme. Otvor naplníme rybízovou zavařeninou smíchanou s mandlemi a naplněná jablka přidáme ke kachně.

Ocet promícháme s medem a směsí potřeme kachnu. Teplotu zvýšíme na 190 °C a pečeme bez poklice ještě 15 minut dokřupava a dozlatova. Kachnu rozdělíme na čtyři porce a každou na talíři doplníme pečeným jablkem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...