Pečená kachní játra foie gras

Seznam surovin

Příloha z jablek a švestek:

Omáčka z červeného vína:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Příprava jater: Perfektně vychlazená játra rozlomíme od sebe a nakrájíme je šikmo na silnější plátky. Použijeme k tomu horký nůž. Před vlastním opékáním dáme do lednice, aby zůstala podchlazená.

Příloha ze zkaramelizovaných jablek a švestek: Jablka zbavíme jádřinců a pokrájíme je na větší kostky. Opečeme je v hrnci na lžíci másla, přidáme lžíci cukru a napůlené sušené švestky. Podlijeme trochou bílého vína, promícháme, víno necháme odvařit a jablka zkaramelizovat.

Omáčka z červeného vína: Asi půl deci červeného vína vlijeme do rendlíku, přidáme lžíce cukru a necháme svařit na hustý sirup. Přidáme asi deci nesoleného kuřecího vývaru a opět necháme svařit asi na polovinu. Přidáme velkou lžíci másla pro zjemnění omáčky, sejmeme z plotny a metličkou vyšleháme.

Pečení foie gras: Játra pečlivě a rovnoměrně osolíme z obou stran. Rozpálíme pánev a nasucho je začneme opékat, játra sama pustí dostatek tuku. Pečeme jen krátce, stačí do zlatavé barvy.

Servírování:Krátce přihřejeme jablíčka a naaranžujeme je do kruhové formičky na talíř. Formičku odstraníme a na jablíčka (nebo vedle nich) položíme kusy opečených jater. Přelijeme ozdobně
omáčkou.





Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...